20 år siden NRK Tegnspråk gikk på lufta

Mandag 14. september var det på dagen 20 år siden NRK fikk sin første TV-kanal med tegnspråktolk. I starten var det bare Barne-TV og Dagsrevyen som ble tolket, men nå tolkes alt fra kl. 18 og utover, på alle ukedager.

– Norges Døveforbund startet en lisensaksjon hvor folk ble bedt om å sette lisenspengene inn på en egen konto inntil NRK etablerte en slik kanal, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, som via videolink fortalte hvordan tegnspråk-kanalen ble til. Videre sa han: – NRK Tegnspråk er blitt et utrolig viktig hjelpemiddel for at NRK skal oppfylle sitt oppdrag og nå alle og inkludere alle i sitt tilbud. Gratulasjonene gikk til Norges Døveforbund – og NRK Tegnspråks tolkere.

Generalsekretær i Norges Døveforbund, Petter Noddeland, forteller i en gratulasjonsmelding at det er viktig at NRK har en kanal for døve. – Det er en undervurdert verdi hos mange døve gir døve en følelse av å være en del av samfunnet. En slik følelse gir NRK Tegnspråk, sier Noddeland. Han viser også til at NRKs tegnspråk-kanal har vært et forbilde for andre TV-kanaler både i Europa og verden. – NRK har på dette feltet vært en pioner. Gratulerer med jubileet. Også redaksonssjef i «Tegnspråknytt» og NRK Tegnspråk, Ola Harder Fredriksen, gratulerer jubilanten: – Det er på sin plass å takke alle ansatte og alle som har bidratt til at vi har NRK Tegnspråk slik kanalen fremstår i dag 20 år etter at den ble opprettet, sier Fredriksen.

PS. Da NRK Tegnspråk ble opprettet i 2000, hadde «Nyheter på tegnspråk» (i dag kjent som «Tegnspråknytt» vært på lufta i 11 år. «Nyheter på tegnspråk» ble sendt for første gang mandag 30. januar 1989, og kunne i 2019 feire 30 år som Norges første nyhetsprogram med tegnspråktolk.

Les hele saken: https://www.nrk.no/informasjon/20-ar-med-nrk-tegnsprak-1.15159740

Kilde: nrk.no

Publisert av Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt