Årets julekalendere

Onsdag 1. desember er det klart for årets julekalendere, og i år har NRK, TV2 og TV Norge litt av hvert å by på. 24 nisser skal bo på en nedlagt grisefarm i «Nissene i bingen», nissene som snakker engelsk-trøndersk i «The Julekalender» er i aksjon igjen, mannskapet på «Julefergå» MF Svelå (+ tre kubanske musikere) har sitt å stri med, mens Vazelina Bilopphøggers og vennene deres står ansikt til ansikt med besetningen på Blazerfjell Panorama Apartments i «Vazelina Hjulkalender». Og mitt oppi alt dette er en ung gutt på sporet av noe stort i «Kristiania magiske tivolitheater».

NRK 1 og NRK Super

I «Kristiania magiske tivolitheater», som er årets julekalender på NRK, reiser vi over 100 år tilbake i tid, til den gangen da Oslo het Kristiania. 10-årige Luka bor i Kristianias fattigstrøk, Vika, like i nærheten av Kristiania Tivoli. Fra før av vet Luka at tivoliområdet ikke er et sted for unger som han å oppholde seg på, men en dag forviller han seg inn dit. Da oppdager han en verden han aldri har sett maken til.

I Vika bor også bøllegjengen Vikapakket, som vil at Luka skal stjele ting for dem. Luka er imidlertid ingen lommetyv, så han stikker av fra gjengen, og søker tilflukt i det merkelige teateret, som ligger innerst i Kristiania Tivoli. Men det er ikke bare Vikapakket Luka må passe seg for, ettersom den slemme overklassekvinnen Erle Butenschøn har planer om å ta teateret. Klarer Luka og de nye vennene hans å redde Kristiania Theater?

TV2 Zebra

TV2 Zebra, som er lillesøsterkanalen til den snart 30-årige storebroren TV2, slår til med hele 3 julekalendere som kommer etter hverandre: «Julefergå» (1995), «The Julekalender» (1994) og «Vazelina Hjulkalender» (2000). Julekalenderne starter hhv. kl. 19:45, 20:00 og 20:25 1. desember, og dagen etter kan du få med deg gårsdagens episoder, som kommer før dagens episoder. Med andre ord: Fra og med 2. desember starter «Julefergå»-episodene kl. 19:25 (gårsdagens) og 19:40 (dagens), «The Julekalender» starter kl. 19:55 (gårsdagens) og 20:15 (dagens), mens «Vazelina Hjulkalender» starter kl. 20:30 (gårsdagens) og 20:45 (dagens). For å si det med bruspulvergutten Hans Preben i sistnevnte serie: «Jo, selvfølgelig!»

TV Norge

TV Norge stiller også med en ny julekalender, nemlig «Nissene i bingen», som er oppfølgeren til «Nissene på låven» (2001) og «Nissene over skog og hei» (2011). I serien skal 24 single nisser bo parvis som Nissemor og Nissefar, og det hele foregår på en nedlagt grisefarm.

Les hele saken: Kristiania magiske tivolitheater – årets julekalender på NRK – NRK Presse – Pressemeldinger, – bilder og kontaktinformasjon

Kilder: nrk.no/info, tv2.no, discoveryplus.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt