Ble historisk som første Ironman med Downs syndrom

Chris Nicik (21) ble historisk da han ble den første utøveren med Downs syndrom som fullførte det prestisjetunge Ironman-løpet i Florida, USA. – Jeg har lært at jeg kan bli ett prosent bedre for hver dag som går, så alt er mulig, sa Nicik etter løpet, som har gått inn i Guiness rekordbok.

Chris var historisk allerede da startskuddet gikk kl. 05.53 lørdag morgen ved Mexicogolfen. Aldri før hadde en utøver med Downs syndrom stilt opp i Ironman-løpet. og Chris hadde en lang reise foran seg: Han måtte svømme 3800 meter, sykle 180 km, samt løpe et strekke på over 42 km. Og viktigst av alt: Han måtte fullføre løpet innen det var gått 17 timer – noe han gjorde. 16 timer, 45 minutter og 9 sekunder etter at startskuddet gikk, krysset Chris mållinjen sammen med løpeguiden Dan Grieb. – Han har vist at han kan gjøre hva enn han bestemmer seg for, sier Nik Nicik, Chris’ far, til USA Today.

Her i Norge er sportssjefen i Triatlonforbundet, Arild Tveiten, imponert. Dette er inspirerende for alle og enhver, sier Tveiten til NRK, som fortsetter: – Jeg visste at han skulle stille til start, og løpet hans ble hausset opp av arrangøren, så jeg var litt redd for at det skulle legge for mye press på en ung utøver. Og Triatlonforbundet er ikke de eneste som har gratulert Chris: Guvernøren i Florida, Ron DeSantis, har lagt ut en gratulasjon på det sosiale mediet Twitter, mens Instagram-kontoen til Chris har fått over 30 000 nye følgere. – Det å gjennomføre dette betyr at drømmer kan gå i oppfyllelse, og at jeg kan ta vare på meg selv. Det betyr at jeg kan inspirere andre som meg til å følge sine drømmer, sa Chris til magasinet Runners World.

Les hele saken:
NRK: Chris skrev idrettshistorie: Ble første Ironman med Downs syndrom

Publisert av Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt