De 4 siste delfinalistene er klare for MGP 2021

Mandag morgen ble årets siste MGP-deltakere kunngjort, og med det er lista over årets i alt 26 deltakere offentliggjort. Men før vi setter i gang kan nevnes at bidraget til Rein Alexander, «Eyes Wide Open», slippes førstkommende fredag, og den engelske versjonen av Stavangerkameratenes bidrag «Barndomsgater», «Who I Am», blir også sluppet på fredag.

  1. Ane.Fin – «Walking In My Sleep»

Ane Caroline Finstad (29) har vokst opp i Horten, og bor i dag i Oslo. I 2006 deltok hun i MGPjr. med låten «Trodde det var deg», og fra hun ble voksen har hun jobbet som låtskriver, eventsanger og korist. Faktisk solgte Ane sin fine leilighet for å få råd til å fortsette med musikken, og i etterkant begynte hun på musikkskolen Limpi på Lillehammer. Hun står også bak podcasten «Ane.Fin & Folk», som tar opp mental helse.

2. TuVeia – «Bli med meg på gar’n»

Rap-trioen TuVeia, som består av Roar Galaaen Bredalslien (28), Kristian Galaaen Bredalslien (28) og Bendik Johnsen (25) skal fremføre låta «Bli med meg på gar’n», som er det du får dersom du blander hiphop, felespill og EDM i ei gryte, og blander det godt sammen. Hør godt etter, og du får også høre autotunet rauting.

3. IMERIKA – «I Can’t Escape»

24-årige Erika Dahlen deltar i MGP for første gang, og det skjer på en sensasjonell måte: Dersom hun ikke kommer til finalen (som skal avholdes lørdag 20. februar), er hun allikevel kvalifisert som følge av at hun har skrevet låta «Feel Again», som Kaja Rode skal fremføre under finalen. – Det føltes riktig å delta med denne låta, og det er en interessant mismatch med meg på denne MGP-scenen, sier Dahlen til NRK. Hun har bekgrunn fra Liverpool Institute of Performing Arts, populært kalt Paul McCartney-skolen, og i «I Can’t Escape» tar hun opp hvordan det er å komme seg videre etter at du har slått opp med kjæresten.

4. River – «Coming Home»

Årets siste MGP-bidrag blir frontet av en svigerfar og en svigersønn som begge har lang fartstid innen musikklivet. Thomas Helland (29) er kjent fra duoen CirCuz, og han har også samarbeidet med artister som Katastrofe, Sandra Lyng og Jahn Teigen. Lennart Karlsen (50) har også lang fartstid som artist, og har samarbeidet med artister som Monika Nordli og Steinar Albrigtsen.

Les mer om artistene: Her er artistene i MGP 2021 – MGP (nrk.no)

Kilde: nrk.no, escnorge

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt