De nordiske lands ESC-bidrag er klare

Nå har alle de 5 nordiske landene foretatt sine utvelgelser til Eurovision Song Contest 2021 (ESC), og dermed er det bare å krysse fingrene for at det går rett vei i Rotterdam i mai.

Men hvem er det som skal representere Norden i ESC? Under følger litt informasjon om hver av bidragene fra Danmark, Finland, Island. Norge og Sverige.

Danmark: Fyr & Flamme – «Øve os på hinanden»

Duoen Fyr & Flamme består av Jesper Groth og Laurits Emanuel. De har laget musikk sammen siden 2017, og i 2020 sto de bak sangen «Menneskeforbruger». «Øve os på hinanden» blir det første danske bidraget på 24 år som blir fremført på dansk under ESC – sist det skjedde var i 1997, da rapperen Kølig Kaj fremførte «Stemmen i mit liv» i Dublin. Her kan det også nevnes at sist Norge stilte med et norskspråklig bidrag var i Athen i 2006, da Christine Guldbrandsen fremførte «Alvedansen».

Kilde: Favoritterne Fyr & Flamme vinder Melodi Grand Prix – hør vindersangen her | Musik | DR

Finland: Blind Channel – «Dark Side»

Bandet Blind Channel beskriver musikken deres som «aggressiv pop» og har blitt sammenlignet med det britiske bandet Bring Me The Horizon. Gruppa ble dannet i 2013, og består av Joel Hokka (vokal og gitar), Niko Vilhelm (vokalist), Joonas Porko (gitar), Olli Matela (bass), Tommi Lalli (trommer) og Aleksi Kaunesvesi (keyboard).

Kilde: Blind Channel – Finland – Rotterdam 2021 – Eurovision Song Contest

Island: Dadi og Gagnamagnid – «10 years»

Dadi Freyr og gruppa Gagnamagnid skulle ha deltatt i 2020 med sangen «Think About Things», men på grunn av koronapandemien måtte de – og resten av oss – bli hjemme. En ordentlig trøst er at «Think About Things» til nå er sett av 25 millioner på Youtube, og nå håper Dadi & Gagnamagnid å slå fra seg i Rotterdam med «10 years». I motsetning til de øvrige nordiske nasjonene har det ikke vært noen Melodi Grand Prix-finale på Island; «10 years» ble plukket ut internt av den islandske rikskringkasteren RÚV.

Kilde: Daði og Gagnamagnið – Iceland – Rotterdam 2021 – Eurovision Song Contest

Norge: TIX – «Fallen Angel»

Lørdag 20. februar vant TIX den norske Melodi Grand Prix-finalen med sangen «Fallen Angel», som tidligere i vinter ble fremført på norsk med tittelen «Ut av mørket». Hans sivilie navn er Andreas Haukeland, og gjennombruddet kom i 2015 med russelåta «Sjeiken 2015». TIX står også bak låter som «Håper nissen har råd», «Jeg vil ikke leve», «Tusen tårer» og koronahiten «Karantene», og han var en av 6 finalister som var direktekvalifisert for finalen i H3 Arena på Fornebu; de resterende 20 finalistene deltok i delfinaler som også ble avholdt i H3 Arena i perioden 16. januar – 13. februar.

Kilde: Tix vant Melodi Grand Prix 2021 og tok til tårene – NRK Kultur og underholdning

Sverige: Tusse – «Voices»

Som med Norge har også Sverige avholdt delfinaler, og lørdag 13. mars ble det klart at 19-årige Tusse hadde vunnet Melodifestivalen 2021 – og det på første forsøk! Hans sivile navn er Tousin Chiza, og karrieren hans fikk et løft etter at han vant den svenske utgaven av Idol i 2019.

Kilde: Tusse vann Melodifestivalen – slog rekord i röster från folket | SVT Nyheter

Hva venter så Dadi, Tusse, TIX, Fyr & Flamme og Blind Channel i Rotterdam? Den som lever får se, men det blir uansett noen spennende dager under Eurovision Song Contest, som i år skal arrangeres mellom 18. – 22. mai.

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt