En sang om en engel som dro for tidlig

Mens han forbereder seg til semifinale 1* i Eurovision Song Contest i Rotterdam, har Andreas «TIX» Haukeland rukket å gi ut en låt med et sterkt bakteppe. Sangen «Engel, ikke dra», som handler om å miste noen man er glad i, er dedisert til Aurora Buerskog, som døde av kreft i 2019 – bare 20 år gammel.

Aurora var en stor fan av TIX, og før hun døde ønsket hun at han skulle opptre i begravelsen hennes. Det gjorde TIX, og i etterkant bestemte han seg for å lage en sang rundt det å miste noen. – Etter å ha reist rett fra begravelse til konsert for over ti tusen barn og ungdom, begynte tankene å samle seg. Tenk hvor mye musikken min virkelig betyr for enkelte der ute i publikum, sier TIX til NRK. Han legger til: – Det er en låt som tok meg to år å skrive ferdig, fordi det tok tid å kjenne på alle følelsene.

Tidligere i år fremførte TIX «Engel ikke dra» for Auroras nærmeste. Familien sier til NRK at de setter stor pris på sangen. – Aurora hadde likt den veldig godt, sier Anna, som er venninnen hennes. Hun forteller at musikken til TIX betydde mye for Aurora, og at musikken gjorde dem glade. – Når jeg hører musikken til TIX nå, så forbinder jeg det med våre fine stunder sammen. Pausen i alt det vonde, sier hun videre.

Inntektene fra sangen vil gå til Ønsketransporten, som bidro til at Aurora fikk komme opp på Haukeliseter en siste gang.

*Sendes på NRK 1 tirsdag kveld kl. 21:00. De to semifinalene (18. og 20. mai) og finalen (22. mai) kommer til å bli kommentert av Marte Stokstad. Norge og TIX har startnummer 9.

Les hele saken: Tix hedret avdød fan: – Den skumleste fremførelsen jeg har gjort – NRK Kultur og underholdning

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt