En triksende legende

En av idrettene som har debutert under OL i Tokyo er skateboard, også kjent som rullebrett. Men mens det stort sett er unge utøvere som har vært i aksjon på skateboardbanen, er det en 46 år gammel dansk debutant som har fått oppmerksomheten rettet mot seg.

Hans navn er Rune Glifberg, og han har holdt det gående på rullebrettet siden han fikk sitt første brett som 11-åring. I 1999 var han å finne i Playstation-spillet «Tony Hawks Pro Skater», der man – som Glifberg – kunne skli ned håndtak og utføre utrolige triks. I park-konkurransen i Tokyo endte han som nr. 19 av 20, og greide ikke å kvalifisere seg, ettersom det kun var de 8 beste som gikk videre. Men Glifberg tar det med et smil. – Jeg er bare utrolig stolt over å ha kvalifisert meg blant de unge talentene, sier han.

Da Glifberg var i starten av karrieren fikk han raskt et navn i skatemiljøet. På 90-tallet var han på toppen av verdensrankingen, og han tok gull i både EM og VM. Og i Danmark flokket barn seg omkring ham når han var i aksjon. Men da Glifberg bestemte seg for å flytte, skjedde det noe med skatesporten. – Da jeg flyttet til USA døde sporten i Europa. For å selge et brett og ha et firma var det ikke en sjanse. Selv Tony Hawk investerte i det og hjalp til og med å flytte til USA, sier Glifberg til Danmarks Radio. Han er imponert over hva de unge utøverne får til. – De har sikkert mange av dem som er blitt inspirert av meg i deres tidligere år. Jeg blir selv inspirert av dem og deres måte å gjøre tingene på.

PS! Rune Glifberg medvirker også i remaken av de to første Tony Hawk-spillene, «Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2», som er tilgjengelig på dagens konsoller.

Les hele saken: Et TV-spill fra 1999 har gjort Rune (46) til en legende i OL – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no,

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt