Helsedirektoratet anbefaler bruk av munnbind

Kl. 14 i ettermiddag skal regjeringen presentere nye råd for bruk av munnbind, men allerede i dag tidlig har assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad gitt ut en pressemelding der det kommer frem at Helsedirektoratet anbefaler bruk av munnbind i spesielle situasjoner.

«Vi vil anbefale bruk av munnbind eller tøymunnbind i enkelte situasjoner, i noen geografiske områder og for en begrenset. tidsperiode» heter det i Nakstads pressemelding. Ifølge ham er tøymunnbind et godt alternativ til kirurgisk munnbind, ettersom tøymunnbindet kan vaskes. – Det er også viktig å presisere at god avstand er det viktigste smitteverntiltaket vi har. Ny forskning viser at det å holde minst én meters avstand kan redusere risikoen for smitte med 80 prosent, mens riktig bruk av medisinsk munnbind reduserer smitten med 40 prosent, sier Nakstad. Videre sier han: – Hvis vi bruker munnbind riktig, kan det hjelpe oss å beskytte hverandre mot smitte i transportsituasjoner der det ikke er mulig å holde avstand.

Tidligere har helseminister Bent Høie (Høyre) sagt at vi må være forberedt på at det kan komme en munnbind-anbefaling under dagens pressekonferanse. Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, har sagt følgende om temaet til NRK: – Vi ser at det i rushtiden er krevende med mange mennesker tett på hverandre. Folkehelseinstituttet vurderer nå spesifikt bruk av munnbind som en mulig anbefaling for å ta ned risikoen for smitte når man ikke klarer å overholde enmeteren,

PS: TV2 melder at Bergen kommune forbyr private sammenkomster med mer enn 20 personer tilstede.

Les hele saken: https://www.nrk.no/norge/helsedirektoratet-anbefaler-bruk-av-munnbind-1.15122445

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt