Hvorfor fikk TIX tics-rykninger under semifinalen, men ikke da han var hos Lindmo?

Tirsdag kveld gikk Andreas «TIX» Haukeland videre i Eurovision Song Contest med låta «Fallen Angel», og noe som gikk igjen når semifinale 1 var over var at han tok av seg solbrillene for å vise at han har Tourettes syndrom. Dagen etter fortalte han om hva som skjedde, både under opptredenen i semifinale 1, og da han var på besøk på talkshowet «Lindmo» i januar.

I et videoinnlegg stilte komiker Steinar Sagen følgende spørsmål: – Det jeg lurer på, er om TIX «faket» tics da han tok av seg solbrillene? For jeg har også sett intervju med ham uten solbriller der han ikke har tics. Og hvis han «faket» tics, er det greit? Han la til: – Og ja, det må vel være greit, og sa også at TIX «gjorde en helt fantastisk innsats under semifinalen». For både under P3 Gull-utdelingen og intervjuet med Anne Lindmo viste TIX ingen tegn til at han hadde tics. På spørsmål fra NRK om han forsterket ticsene for å synliggjøre budskapet, svarer han: – Nei, overhodet ikke, jeg prøvde å dempe det så mye jeg kunne. På prøvene ticset jeg så mye at jeg slet med å synge. Videre sier han: – På «Lindmo» var det ikke 200 millioner som skulle se på, da var det kun trygge Norge. Ticsene forsterkes når man er stresset og har mye press, og særlig av scenelyset.

Daglig leder for Norsk Tourette Forening, Liv Irene Nøstvik, mener at det er viktig at TIX viser frem ticsene sine. – Det er veldig viktig å ha noen som kan vise at bak ticsene er det vanlige mennesker med like gode muligheter, som til og med kan bli popstjerner. Om det at noen lurer på om hvorfor det ikke oppstår tics når TIX har tatt av solbrillene, svarer Nøstvik: – Jeg forstår at noen lurer på dette. Men vi vet at stress, nervøsitet og spenning kan skape mer tics. Som jeg kan tenke meg at han følte på i denne situasjonen.

Steinar Sagen er fornøyd med svaret som TIX har gitt til NRK. – Jeg er veldig glad for at vi nå har feid all tvil av banen, og jeg skjønner at det sikkert er den mest stressende situasjonen han noensinne har vært i. Han fortsetter: – Vi har alle våre «tics», hvis jeg skulle laget en MGP-sang ville den sikkert handlet om alle jentene som var uoppnåelige for meg i ungdommen på grunn av lav forbrenning og dobbelthake. Og jeg hadde ikke akkurat dekket den til under delfinalen, for å si det sånn. Og når det gjelder TIX’ sjanser i finalen har Sagen dette å si: – Jeg elsker «Fallen Angel» og håper og tror Tix drar i land seieren på lørdag, med eller uten tics-anfall.

PS! Natt til fredag ble det klart at Norge skal opptre som land nr. 22. Kypros innleder årets finalefelt, mens San Marino avslutter som land nr. 26.

Les hele saken: Tix forklarer hvorfor han fikk tics på scenen, men ikke har hatt det i tidligere intervjuer – NRK Kultur og underholdning

Kilde: nrk.no, eurovision.tv

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt