Informasjon om koronavaksinering på ulike språk og for synshemmede

Folkehelseinstituttet tilbyr informasjonsbrosjyrer med ulik detaljeringsgrad på 45 språk. Brosjyrene er også tilrettelagt for syns- og hørselshemmede i form av tegnspråkvideo med undertekster og stemme, og som lydfiler på flere språk. I tillegg er generell informasjon om koronavaksine og vaksinasjonsprogrammet sendt ut til punktskriftlesere.

– Målet vårt er at alle som blir anbefalt koronavaksine, velger å ta den. Da er det viktig at vi også tilrettelegger informasjonen til alle som skal få tilbud om vaksine, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved Folkehelseinstituttet. Bukholm håper at materiellet som nå er tilgjengelig blir brukt aktivt av kommunene i deres arbeid med å informere befolkningen om koronavaksinasjon. Informasjonsmateriellet ligger tilgjengelig på fhi.no, og kan enkelt lastes ned av befolkningen og helsepersonell. 

Informasjonen er tilgjengelig i ulike formater 

Generell informasjon om koronavaksine: 

«Koronavaksine på 1-2-3»  

  • nedlastbar PDF på 45 språk 
    • tegnspråkvideo med undertekster og stemme 
    • lydfiler på sju ulike språk (tre er på plass, fire til kommer) 

Vaksinespesifikk informasjon:  

Informasjonsmateriell til syns- og hørselshemmede

Informasjonsmateriellet til syns- og hørselshemmede har blitt utviklet i samarbeid med Norges Blindeforbund og Døves Media. Det er tilgjengelig på samme sted som resten av publikumsinformasjonen, se over. 

Det er i tillegg sendt punktskriftinformasjon om koronavaksine til alle landets punktskriftbrukere. For å nå ut til flest mulig, vil Blindeforbundet i tillegg bruke og distribuere materiellet også i egne kanaler – som medlemsblad, radio/podcast og på www.blindeforbundet.no

Informasjonen er fra FHI.no

https://www.fhi.no/nyheter/2021/informasjon-om-koronavaksinasjon-pa-ulike-sprak-og-for-syns–og-horselshemm/

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt