Filmanbefaling: Anastasia (1997)

Anastasia er en tegnefilm fra 1997 basert på en sann historie om Anastasia Nikolajevna av Russland. Hun var storhertuginne fra Russland, og ryktene vil ha det til at hun overlevde henrettelsen av familien i 1918. Det er det ingen beviser på, hvorav her plottet fra dramafilmen 1956 viser hvordan en annen person begir seg ut for å være Anastasia.

Tegnefilmen handler om hvordan hun prøver å finne ut hvor hun kommer fra. Filmen starter med at fyrstehuset Romanova feirer 300 års jubileum, men plutselig blir festen avbrutt når den onde Rasputin dukker opp. Han har onde planer om å drepe Anastasia og hele familien hennes. Heldigvis klarer Anastasia og bestemoren hennes og komme seg unna, men de er også de eneste overlevende av hele familien.

Ti år senere kan ikke Anastasia huske hvor hun kommer fra og hennes store eventyr til Paris for å finne sin familie kan begynne. Selv om filmen er basert på virkelige hendelser er den også diktet litt opp bl.a. fordi den ender lykkeligere enn i virkeligheten og i tegnefilmen er skurken Rasputin død.
Jeg vil anbefale denne filmen fordi den er en blanding av spenning, drama, romantikk og eventyr. Filmen er en barnefilm men den faller nok i god smak for både store og små.

Erling Due Bergseth


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Don Bluth og Gary Goldman
 • Varighet

  94 min
 • Land

  USA
 • Premieredato

  mars 20, 1998
 • Aldersgrense

  7 år

Skuespillere


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt