Filmanbefaling: Birdman (2014)

Superheltfilmene kommer på samlebånd, men hva skjer etter du er ferdig i rollen som superhelt? Hva skjer når skuespillerne prøver seg i andre roller for å vise at de er mer enn bare heltene de er kjent for? Filmen «Birdman» utforsker dette.

Birdman handler om Riggan Thompson (Michael Keaton), en skuespiller kjent for sin rolle som superhelten Birdman. Han ønsker å fornye seg, og skal sette opp et dramatisk teaterstykke som han både har skrevet, regissert og har selv hovedrollen i. Men han sliter med det faktum at hans skuespillerkarriere som superhelt er over og hvordan han skal klare å fortsette videre.

Dette er uten tvil en av Michael Keatons beste roller gjennom tidende.

Birdman er det at den er laget for å se ut som den er filmet i et langt take. «Birdman» er ikke den første og heller ikke den siste filmen som bruker det virkemidlet, men det gjør at man klarer å sette seg fort inn i historien.

Regissør Alejandro Inarritu har samlet en god gjeng med skuespillere hvor kjemien er glimrende. Det er flere som peker seg ut her, som Emma Stone i rollen som Riggans datter Sam, og Edward Norton som spiller en arrogant Hollywood-skuespiller.

Filmen er mesterlig regissert og vant absolutt fortjent fire Oscar-statuetter, blant annet for beste regi og beste film.

Carl-Edvard Engebretsen


Movie

Birdman (2014) (34) | Poster design by Mark W. Carroll | Nicolas Rogeron

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Alejandro G. Iñárritu
 • Varighet

  1 time og 59 minutter
 • Land

  USA
 • Premieredato

  november 14, 2014
 • Aldersgrense


Skuespillere

Michael Keaton

By https://www.flickr.com/photos/marinsd - https://www.flickr.com/photos/marinsd/30116702121, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=66400552

Emma Stone

David Shankbone, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons

Edward Norton

Av Cameron Parkins – Zach Galifianakis, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6890609

Zach Galifianakis


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt