Filmanbefaling: Kaptein Sabeltann og den forheksede øya

«Kaptein Sabeltann og den forheksede øya» skrevet av Terje Formoe, er filmatiseringen av teaterstykket som ble fremført i Dyreparken.

Av Erling Due Bergseth

Filmen handler om at Kaptein Sabeltann og hans menn ankommer øya Gral. Straks de går i land blir de møtt av trollkvinnen Miriam som forteller at Gral er et livsfarlig sted og være. Kaptein Sabeltanns menn bryr seg ikke, men lite aner de om hva som venter dem. Den onde Greven av Gral har nemlig onde planer for Kaptein Sabeltann og alle hans menn. Sammen med sine tre tjenere Lucifer, Pjodor og Lola gjør han alt i sin makt for at Kaptein Sabeltann og hans menn ikke skal slippe unna. På Grevens ordre skal Miriam vokte den gylne tigeren som er Grevens mest dyrebare skatt, men når Sabeltanns menn klarer å få tak i den blir Miriam truet med hevn fra Greven av gral. Hva vil skje nå?
Jeg vil beskrive filmen som morsom, spennende og skummel. Jeg er imponert hvordan skuespillerne klarer å leve seg inn i hver enkelt karakter/rolle som de spiller. I filmen er det også mange bra sanger, de fleste skrevet med tanke på den oppdiktede fortellingen. En sang skiller seg ut og det er «Miriams sang». Selv om den blir brukt i filmen så har Terje Formoe opprinnelig skrevet akkurat den sangen som en avskjedsgave til moren hans da hun døde.


Movie

Fair use

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Terje Formoe
 • Varighet

  1 time og 17 minutter
 • Land

  Norge
 • Premieredato

 • Aldersgrense

  Tillatt for alle

Skuespillere


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt