Filmanbefaling: Olsenbanden Jr – Sølvgruvens hemmelighet

Olsenbanden Jr Sølvgruvens hemmelighet er en norsk film fra 2007. Den unge Egon har nylig hatt husarrest på barnehjemmet Lykkebo hvor han bor. Når han en dag slipper ut står Benny og Kjell klare til å ta han imot som de pleier, men til sin store overraskelse ser de at Egon blir møtt av en annen gutt som han har blitt kjent med.

Av Erling Due Bergseth

Gutten Egon har møtt heter Preben Von Klem og foreldrene hans er styrtrike. Preben får Egon til å åpne et pengeskap hvor han har gjemt sparegrisen sin og et kart over Kongens sølvgruve på Kongsberg.

Men straks Egon får sparegrisen og kartet ut av pengeskapet utløser Preben Von Klem tyverialarmen og beskylder Egon for å ha stjålet sparegrisen. På grunn av dette finner Egon ut at Prebens foreldre Maximilian og Monika Von Klem har en plan om å dra til sølvgruven for å stjele Kong Olav den femtes skatter som er gjemt der. Dette er starten på et stort og spennende eventyr som Egon Benny og Kjell begir seg ut på og med på ferden er også Dynamitt-Harry. Kan de klare å berge Kongens skatt? Akkurat som med de voksne Olsenbanden-filmene er det også blitt laget flere filmer om Olsenbanden jr og jeg syns denne er en av de beste. Den er bl.a. både innholdsrik og spennende og passer for både store og små.


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Arne Lindtner Næss
 • Varighet

  1 time 30 minutter
 • Land

  Norge
 • Premieredato

  februar 02, 2007
 • Aldersgrense

  Tillatt for alle

Skuespillere

Anders Hatlo

Ivar Nørve

Ole Martin Wølner

Ola Høgåsen Mæhlen

Robert Opsahl


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt