Filmanbefaling: Sannheten om Rødhette (2005)

«Sannheten om Rødhette» er en amerikansk animasjonsfilm fra 2005. Filmen er basert på det kjente eventyret om Lille Rødhette, men handlingen tar noen uventede vendinger.

Blant annet blir politiet satt på saken fordi Ulven blir mistenkt for å prøve å spise både Rødhette og bestemor. Jeg vil anbefale denne filmen på grunn av humoren, det er både muntlig og fysisk humor, men jeg tror at det som gjør filmen morsom for både voksne og barn er den fysiske humoren, og det er en del replikker som barn kanskje ikke skjønner humoren i.

Noe mer som gjør at filmen er bra er at figurene i filmen skiller seg ut fra bokversjonen med tanke på hvordan de er. Et eksempel er bestemoren til Rødhette. Ikke ligger hun til sengs og er syk sånn som i boken, men hun er ekstremsportsutøver og driver med alt fra surfing til fallskjermhopping og mye mer. I filmen deltar hun i en vintersportskonkuranse. Tømmerhuggeren/jegeren som redder Rødhette fra ulven i bokversjonen er også ganske annerledes i filmen. Han er nemlig ikke tømmerhugger men skuespiller og han skal bare spille tømmerhugger i en reklamefilm. Karaktermessig er altså både Rødhette, Bestemor, tømmerhuggeren og Ulven med i filmen, men det er også med noen karakterer som ikke er med i boken. Blant de finner vi et ekorn som er pressefotograf, et ski-lag bestående av skurker, og en frosk som er etterforsker i politiet. Som en sammensetning av fakta vil jeg si at det er de gamle og nye karakterene og humoren og handlingen som gjør at jeg anbefaler denne filmen.        

Erling Due Bergseth


Movie

Detaljer

 • Regissør

  Cory og Todd Edwards
 • Varighet

  1t 20min.
 • Land

  USA
 • Premieredato

  januar 13, 2006
 • Aldersgrense

  7 år

Skuespillere

Henriette Steenstrup

Brit Elisabeth Haagensli

Kjartan Eide


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt