Filmanbefaling: Swiss Army Man (2016)

Etter at Daniel Radcliffe hadde spilt inn alle Harry Potter-filmene, så var spørsmålet hva slags roller ville han så gå til? Det ingen hadde sett for seg at det skulle være rollen som et fjertende lik, og at det skulle være det beste skuespillet i filmen.

Swiss Army Man handler om Hank (Paul Dano), en mann som sitter strandet på en øde øy. Han har gitt opp alt, men så finner han liket av Manny (Daniel Radcliffe) i vannkanten. Han fascineres voldsomt av Manny og hans kroppslyder, og det oppstår en slags kommunikasjon mellom de to. Hank tar med seg Manny og de hjelper hverandre for å komme tilbake til sivlisasjonen. Hank lærer fort at Manny har mange fordeler til tross for at han er død, og sammen lærer de hverandre å nyte livet og hvordan ting kan løses hvis du bare tenker litt utenfor komfortsonen.

Det er øyeblikk hvor filmen går fra sær til særere og gir filmen et ekstra lag, filmen har en dybde som utvikler seg fra start til slutt og ingen har spilt et fjertende lik så bra som Daniell Radcliff.

Dano og Radcliffe har sterk kjemi, men en som også må bli nevnt er Sarah spilt av Mary Elisabeth Winstead, damen Hank elsker og gjør alt for å treffe igjen. Hun har spilt i alt fra skrekk til komdie, men når hun er i et drama så viser hun sitt fulle talent. Dette er en av hennes beste roller.

Så, med en gjeng gode skuespillere og god regi, så er «Swiss Army Man» et eksentrisk mesterverk som er verdt å se.

Carl-Edvard Engebretsen


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Dan Kwan
 • Varighet

  1 time og 37 minutter
 • Land

  USA
 • Premieredato

  oktober 14, 2016
 • Aldersgrense


Skuespillere

Daniel Radcliffe

Paul Dano

Mary Elizabeth Winstead


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt