Filmanmeldelse: «Follow Me» (2020)

Youtuberen Cole skal til Russland med sine venner. De skal filme nytt innhold som skal streame i et unikt Escape Room, men det hele tar en uventet vending, og filmen får deg til konstant å lure på hva som gjemmer seg rundt neste hjørne. «Follow Me» er nok en film som følger Escape Room trenden, men byr på mer enn som så.

Cole (Keegan Allen) er den som gjør det sterkest av alle i filmen. Han klarer å fremstille en streamer på en ganske så realistisk måte, men klarer også å vise frem mer seriøse sider, som når han er sint eller redd.

Dette redder riktignok ikke filmen fra den 1 dimensjonale dialogen, og jeg skulle gjerne sett at manusforfatterne hadde forsøkt å bygge mer dybde.

Filmens bruk av trange ganger hvor de må samarbeide for å overleve, kombinert med ekstrem vold får den til å minne om torturfilmene fra midten av 2000-tallet,  som «Hostel» og «Saw» og virker også som at den har tatt inspirasjon fra dataspillet «Manhunt». Men til tross for det så klarer den ikke gi den samme uhyggelige stemningen som disse.

Filmen utforsker ting som hva folk er villig til å gjøre for å «trende» så mye som mulig på sosiale medier, og hvilke konsekvenser det kan ha å forsøke og være mest ekstrem.

Follow Me er ikke en film for alle, men absolutt underholdende hvis du er av de som tåler å se blod og gørr. Filmen redder seg selv delvis med at den har noen overraskende elementer, men dessverre i en litt for liten grad.

Terningkast 3


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Will Wernick
 • Varighet

  1 t. 28 min.
 • Land

  USA
 • Premieredato

  september 25, 2020
 • Aldersgrense

  15 år

Skuespillere

Holland Roden

Ronen Rubinstein

Pasha D. Lychnikoff


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt