Filmanmeldelse: «Little Women» (2020)

Jo March reflekterer over livet sitt og forteller historien om March-søstrene – fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser. Denne filmen omtalte vi for første gang i Filmspesial i januar, og dette er en oppdatert versjon av vår anmeldelse fra den gang.

Filmen er basert på romanen «Little Women» av Louisa May Alcott om fire søstre som lever i Concord, Massachusetts på 1800 tallet, i tiden etter den amerikanske borgerkrigen. Det har blitt laget flere filmatiske versjoner av den, og nå har Greta Gerwig kommet med sin versjon. Historien sentrerer seg rundt Søstrene March som vil leve uavhengig, til tross for at samfunnet forventer at de skal gifte seg og stifte familier.

Jo March er søsteren som jobber for å bli forfatter, men siden hun er kvinne så er muligheten for å få det hun skriver publisert ikke stor. Amy (Florence Pugh) ønsker å dra verden rundt og bli kunstner, Meg (Emma Watson) drømmer om å bli skuespiller, mens Beth (Eliza Scanlen) har kommet i 20 årene og vil nyte livet for hva det er verdt.

Stor liste med skuespillere

Skuespillerlisten inkluderer Meryl Streep i rollen som søstrenes rike tante. Hun er morsom, men ikke så interessant utover det. Laura Dern, som spiller moren til de fire søstrene gjør den mest minneverdige prestasjonen, men hun er dessverre en av de som får minst tid av alle på lerettet. Så har vi da Hollywoods nye stjernegutt, Timothée Chalamet som også spilte i Greta Gerwigs forrige film «Lady Bird». Denne gangen spiller han en arrogant, rik gutt som prøver seg på flere av søstrene. Han mestrer den arrogante oppførselen, men mangler sjarmen som trengs for å få det til å funke helt.

Emma Watson, som de fleste vil kjenne igjen som Hermine fra «Harry Potter», spiller Meg Marche. Hun er den som bringer mest humor til filmen – og det trengs. Hun viser flere sider av Meg som gjør henne til den av søsterene som ved siden av moren gir filmen den sjarmen den behøver.

Greta Gerwig har laget en historie om å vokse opp på 1800 tallet, og hun har gjort en god jobb, til tross for noen scener hvor filmen nærmest skriker ut at den ikke tror at den får godt nok frem budskapet om at kvinner kan utrette like mye som menn.

«Little Women» fortjente å vinne Oscar for beste kostymer, og er et godt laget periodedrama, men jeg skulle ønske at filmen var mer troverdig alt i alt.

Terningkast: 4

Carl-Edvard EngebretsenMovie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Greta Gerwig
 • Varighet

  2 t. 14 min.
 • Land

  USA
 • Premieredato

  januar 31, 2020
 • Aldersgrense

  Tillatt for alle

Skuespillere

Laura Dern

Meryl Streep

Emma Watson

Florence Pugh

Saoirse Ronan

Timothée Chalamet

James Norton


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt