Life on disc


Skrevet av Mattias Damsgaard Woodson

Jeg innrømmer det gjerne først som sist! Jeg lider av KLS, KroniskLatSkap! Derfor burde jo denne koronatiden være midt i blinken for meg som egentlig avskyr og løfte ræva opp fra sofaen. Jeg mener, det er jo ikke noe som er verdt å bevege seg utenfor døren for, alt er jo stengt! Heldigvis finnes det trøst. Jeg skal i dag fortelle om den mest meningsløse og samtidig nyttigste samling DVD`er jeg noensinne har investert i!

Den danske LOD serien fra 2003. Hva LOD står for? LifeOnDisc! Rett og slett: Livet På Plate! Dette er autentiske opptak av livet slik livet fortoner seg for folk flest. Laget med tanke på de stuegrisene og sofapotetene som sitter pal på skinka og som kan se hvordan vi andre lever livene våre gjennom hverdag og fritid, arbeid og fest. Serien markedsfører seg som DVD til de late, men nå i disse koronatider tør jeg påstå at disse høyst ufortjent ukjente filmene burde få sin renessanse da folk virkelig trenger en påminnelse på hvordan livet fortonet seg da livet var liv! I så måte er film 4 den som burde settes høyest i fokus, da de 3 andre strengt tatt består av ting koronaen har gitt oss mer enn nok tid til, lock down til tross! Men vi skal ta de kronologisk! Serien består altså av 4 filmer med hvert sitt tema! Selv om temaene er forskjellige, følger hele serien samme fremgangsmåte. Rett og slett filmatiseringer av helt dagligdagse hendelser, uten noe form for innlagt humor, slapstick, sketsjer vitser, handling eller mening av noe slag! Dette er rett og slett filmopptak laget for å vise hvordan livet arter seg for folk flest, klipp som vi alle kan kjenne oss igjen i, filmet på autentisk vis, uten fiksfakserier! Dørgende kjedelig, veldig unødvendig, men samtidig fantastisk morsomt og fascinerende! Jeg mener, all film koster jo og lage uansett hvor billig produksjonen er gjort, og hvem pokker skulle tenke seg att noen ville kjøpe dette? Jeg skal gå litt dypere inn i det så dere skjønner hva jeg mener. Som tidligere nevnt har hver av de fire platene sitt eget tema, men måten opptakene er lagt opp på er lik gjennom hele serien. Man har bestandig mulighet til å velge mellom 2 forskjellige lydspor til og ledsage klippene. Enten den originale lyden fra det man ser i bildet, eller det som på platen er beskrevet som “Nydelig Musikk”! En fellesnevner for de 4 platene er att de inneholder: “Masse av aktivitet du aldri ville orket og gjøre selv” og at de alle består av 100% konsentrert latskap og livskvalitet fra din egen “stressless” på DVD!  Serien er filmet i førstepersonsperspektiv, det dine øyne ville se hvis du var opptatt med diverse dagligdagse sysler. Her får du over 2 timers aktivitet uten at du behøver og løfte en eneste finger!

NÅ OVER TIL DE 4 PLATENE:

DVD 1:HUSHJELP: Første plate i serien tar for seg noe vi alle drømmer om, men som de fleste av oss dessverre ikke har råd til. Her får vi selvsagt se mye aktivitet som vi aldri ville orket og gjøre selv, deriblant støvsuging, vasking av do, koking av pasta og skiftning av sengetøy. Målet her er at den late mann eller kvinne som ellers aldri orker og delta i husarbeid nå kan plasseres foran kassa, og få oppleve hvordan det faktisk føles. Forhåpentligvis vil dette gi mersmak nok til og faktisk få lyst til å delta mer i praksis etter å ha sett filmen! Noe jeg personlig tviler sterkt på! I tillegg til husarbeid inneholder denne platen matlaging, hagearbeid samt turer i naturen!

DVD 2:FITNESS: Nok en gang et evig tema vi alle har nokså blandede følelser om, men som i likhet med temaet på DVD 1, er nødvendig enten man vil eller ikke! Her kan vi bli med på solarium, jogging på idrettsbane, vektløfting med manualer, spaserturer i skog og mark og sykling på ergometersykkel for å nevne noe! DVD 2 er perfekt til personer som burde bruke en del tid på trening, men som aldri gjør det! Her er DVD`en som gir deg muligheten til å dyrke all den trening du orker, uten å røre på deg!

DVD 3:INNREDNING: Denne er faktisk ganske nyttig! Den består rett og slett av en samling levende bakgrunner, som faktisk kan være med og skape stemning, hvis man er lei hvite vegger eller bor på et sted som verken har peis eller akvarium! Her er nemlig alt dette inkludert og mye mer! Vi kjenner jo alle til DVD`er med levende peis, og her får man i tillegg til knitrende ild, et stort utvalg andre stemningsskapende effekter! Platen heter som nevnt innredning, og kan bidra til at du for snaue 200 kroner. Nå kan alle få et herlig hjem med peis og utsikt, om de så bor i en kjellerleilighet med murvegg på utsiden av kjøkkenvinduet! La meg forklare nærmere: Bor du kjedelig med en kjedelig utsikt, eller på et sted der kjæledyr ikke er tillatt? Har du drømt om peis hele livet, eller et spennende akvarium med eksotiske fisker, men aldri hatt verken plass eller råd? Da er dette midt i blinken for deg! Denne platen inneholder nemlig en peis som brenner festlig, akvarier, forskjellige utsikter, så din TV blir ditt flotteste vindu. Velg for eksempel mellom utsikt til en skog, en vei eller en storby, eller sett deg foran peisen med en god bok og nyt de knitrende flammer!  

DVD 4: Nå tror dere kanskje med tanke på tidene vi lever i at jeg har spart det beste til sist! Men neida, tilfeldighetene vil faktisk ha det slik til at den DVD`en i serien som har det for tiden mest aktuelle temaet faktisk er den siste i serien! Vi har kommet til nummer 4, og den har en tittel som vi faktisk alle nå har gått rundt og savnet i 1 år: LEV LIVET! Her er det mye av aktivitet mot kjedsomhet. Dette er en kul film og det ultimate middelet mot kjedsomhet og faren for å bli smittet av Covid-19! Den er også perfekt til folk som ikke kommer seg så mye ut i livet pga angst og lignende. Med denne platen, kan du sitte trygt og godt i din egen “stressless”, og få hjelp til og kjede deg på en kvalifisert måte! Her kan du telle sauer, kuer og hester for og falle i søvn. Ta en tur i dyreparken for å få selskap av andre mer eksotiske dyr, eller velge å se på mennesker som gjør nøyaktig det du gjør akkurat nå; Sitter i sofaen sin og ser på deg! Dere får ikke pratet sammen riktignok, men dere har i det minste blikkontakt, så det skulle om ikke annet hjelpe litt på ensomheten! Forhåpentligvis! DVD 4 mener jeg er en perfekt for aleneboere og hjelp mot ensomhet.

Det var altså en kjapp gjennomgang av de 4 platene! Jeg skjønner jo at serien bare er ment som en morsom gimmick, og at den kanskje er bortkastede penger, men jeg liker alt som er rart og annerledes. Jeg er glad for at jeg eier den, siden den er såpass ukjent som det den er! Tusen takk til Torgeir Kjeldaas på Empo TV som satte meg på sporet! Han var nemlig den som først gjorde meg oppmerksom på denne utsøkte publikasjon.

Det finnes overhodet ingen informasjon om denne serien annet enn det vesle som står på den nettbutikken du må bestille den fra: SKVISDOTTNO: https://skvis.no/search?q=life+on+disc Den er har heller aldri blitt digitalisert, så den vil nok bli vanskeligere og vanskeligere både og få sett og få tak i generelt. Men jeg er glad for å eie den, og selv om det er kanskje det merkeligste og mest unødvendige jeg noensinne har eid på DVD, så elsker jeg serien allikevel. Husk: Salig er uvirksomhetens timer, for da arbeider vår sjel!


Movie

Detaljer

  • Sjanger

  • Regissør

    Ingen vet
  • Varighet

    2 timer
  • Land

  • Premieredato

  • Aldersgrense


Skuespillere


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt