Serieanbefaling: Curb your Enthusiasm

På tidlig 90 tallet kom sitcom-serien «Seinfeld», som handlet om «ingenting», basert på hvordan vennegjengen rundt komiker Jerry Seinfeld håndterte små hverdagsbagateller som ofte eskalerte til voldsomme proporsjoner. En karakter fra serien som er viktig å ta opp er George Costanza, var basert på Larry David som skapte serien ved siden av Jerry Seinfeld. Siden «Seinfeld» ble en stor suksess kom HBO med serien «Curb your Enthusiasm», hvor Larry David spilte en fiktiv versjon av seg selv.

«Curb your Enthusiasm» bygger videre på det som gjorde «Seinfeld» morsom, men drar det enda lengre. Serien er bygget på Larrys dagligliv og hvordan han klarer å havne i forskjellig situasjoner med sine venner og kone. Humoren er bygget på kommunikasjon mellom mennesker og hvordan Larry sier alltid hva han tenker og hvordan det fører til de mest uventet scenarier. Larry er en person som går aktivt imot de sosiale kodene, for han har sin egen mening og bryr seg ikke om at folk blir provosert av den grunn.

Serien humor er bygget på improvisert humor, og veldig av mye humoren er skuespillerne som bringer frem. Dette gjøres for at det skal virke naturlig og realistisk når de prater sammen og skiller serien fra en del andre komiserier som har kommet.

Serien har blitt omtalt som «pute-tv», som er et bilde på at det kan være så flaut å se på at seeren gjemmer seg bak puten i sofakroken. Her hjemme har serien vært til stor inspirasjon for Thomas Giertsens «Helt Perfekt» og danske «Klovn».

«Curb your enthusiasm» har blitt en ikonisk komiserie som fortsatt overrasker, til tross for at den er over 21 år gammel og har kommet i alt 10 sesonger. En sesong nummer 11 er på trappene i 2021.

Serien har vunnet en Golden Globe og en Emmy, og er på 83 plass på IMDBS beste serier gjennom tidende.

Carl-Edvard Engebretsen


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Larry Charles
 • Varighet

  30 min
 • Land

  USA
 • Premieredato

  oktober 15, 2000
 • Aldersgrense

  15 år

Skuespillere

Cheryl Hines

Jeff Garlin

Larry David


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt