Serieanbefaling: The Last Dance (2020)

Som barn så jeg mye film. En av de filmene som var veldig viktig for meg var Space Jam fra 1996. Jeg likte Looney Tunes tidligere, men dette var filmen som introduserte meg for tre ting: Dette var en av de første filmene jeg så hvor folk pratet engelsk, jeg ble introdusert for sporten basket, og jeg ble introdusert for en av de beste spillerne gjennom tidende – Michael Jordan. Siden den gang har jeg både vært i USA og sett ordentlig kamp og spilt litt for moro skyld. En ting er sikkert: dette er den beste dokumentarserien jeg har sett på veldig lang tid.

Av Carl Edvard Engebretsen

The Last Dance handler om hvordan NBA-laget Chicago Bulls gikk fra å være et lag ingen kom for å se, til et lag ulikt noe annet tidligere. Episodene fokuserer på hver av spillerne, trenere og eierne av laget, godt dokumentert med opptak fra den tiden som gjør at vi får et innblikk i deres liv.

De tar også opp hvordan kulturen hadde en påvirkning på byen Chicago og hvordan det afro-amerikanske samfunnet ble et forbilde som verden ikke hadde sett maken til.

Gjennom intervjuer med spillerne fra andre lag også, så ser man hvordan alt fra deres treningstaktikk til personlige konflikter hadde mye å si når det var kamp.

En av de som var veldig interessant å høre på var selveste Dennis Rodman som ofte figurerte i tabloidene av forskjellige grunner. I denne serien forteller han om oppveksten og hvordan han blant annet var hjemløs en periode i sitt liv og hvordan det var å spille i Detroit Pistons.

Historien om Scottie Pippen er forteller om spilleren som fikk minst lønn til tross av at han var en av de beste, og konflikten som fulgte på bakgrunn av dette.

Så har man Steve Kerr, en av spillerne som kanskje ikke fikk like stor resepekt som mange av de andre, men som viste sitt talent hver gang det var kamp.

Så har man Michael Jordan, mannen som revolusjonerte basketball.

Ved siden av å vise hans tidlige dager som basketballspiller, så viser den også den indre konflikten som han strevet med gang på gang.

Et av de beste intervjuene kommer fra treneren Phil Jackson som forteller om hvordan deres kameratskap og samhold var så viktig for å bygge det perfekte laget.

Det blir også tatt opp hvordan det var å være sportsreporter i denne perioden, og intervjuene om hvorfor blant annet Michael Jordan gikk til baseball en periode.

Dokumentaren har også et av de siste intervjuene med Kobe Bryant før han tragisk døde i en helikopterulykke i 2020, vi får se klipp fra han var i tjueårene og spilte ved siden Michael Jordan i NBA ALL STARS i 1998, og den respekten de hadde for hverandre.

Basket er en sport hvor det handler alltid om å være tre skritt foran motstanderen, noe Michael Jordan pushet teamet til for at de skulle være best

Historien viser hvordan mennesker fra forskjellige bakgrunner kan forenes under en sport og oppnå legendestatus, og hvordan de kan inspirere nye generasjoner med spillere.

Jeg nevnte tidligere hvordan Space Jam introduserte meg til NBA og Michael Jordan, men The Last Dance tok det ekstra skrittet og viste ikke bare hvordan noen blir verdensmestre men også hvordan en gruppe mennesker som kom fra ingenting gjorde allting for å nå toppen til tross for den harde motstanden de møtte, og hvordan de seiret.

Chicago Bulls vil bli husket som et av de beste lagene i NBA-historien.


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Jason Mahr
 • Varighet

  10 episoder
 • Land

  USA
 • Premieredato

  april 19, 2020
 • Aldersgrense

  7 år

Skuespillere

Michael Jordan

Steve Kerr

Scottie Pippen

Dennis Rodman


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt