Sideways (2004)

Alexander Payne er en regissør med to oscarstatuetter under beltet, og i dag skal jeg ta en nærmere titt på hva hans første prisbelønte film «Sideways», basert på romanen med samme navn av Rex Pickett.

I «Sideways» blir vi kjent med Miles, en barneskolelærer som også jobber som forfatter.

Han har fått gode tilbakemeldinger på sin skriving, men til tross for det er han en veldig deprimert person. Hans bestevenn Jack skal gifte seg om en uke og de drar til Napa Valley i California. Miles er nyskilt, mens Jack har lyst å bruke turen på å ligge med flest mulig andre før det er for sent. Miles og Jack møter på forskjellige personlige utfordringer som får dem til å måtte ta ulike beslutninger for seg selv og for hverandre.

Til tross for at de er forskjellige så viser de gjennom filmen en god kjemi som er meget troverdig, og underveis lærer vi mange interessante ting om vinkulturen som gjør vindistriktet Napa Valley så spesielt. Ved siden av å være en komedie, så er dette et kjærlighetsbrev for og med vinentusiaster.

Filmens sjonglering av både romantikk, komedie og drama er velkomment fordi det aldri blir for mye av det ene eller det andre. Alt går sammen som en god vin som er klar til servering.

Filmen fikk gode anmeldelser og har siden den kom ut fått status som en kult klassiker som også er en film alle vinelskere bør se.

«Sideways» har blitt en film som kom ut på midten av 2000-tallet, men som har bare blitt mer likt over tid.

Carl-Edvard Engebretsen


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

  Alexander Payne
 • Varighet

  2 timer og 7 Minutter
 • Land

  USA
 • Premieredato

  januar 21, 2005
 • Aldersgrense

  11 år

Skuespillere

Karon Liu, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Paul Giamatti

David Shankbone, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Thomas Haden Church

Sandra Oh


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt