Tornerose

Filmen handler om en Prinsesse som heter Aurora. Hun er datter av kongeparet Kong Stefan og Dronning Leah som endelig har fått sitt største ønske oppfylt nemlig å få et barn. I anledning prinsessens dåpsdag skal det være en stor fest på slottet og blant gjestene er de tre gode feene Fauna, Flora og Kvitrebekk.

På festen har alle tre har hver sin gave til Aurora i magisk form. Flora skjenker henne strålende skjønnhet Fauna skjenker henne gleden med sang, men akkurat når Kvitrebekk skal gi gaven til Aurora kommer den onde Malefika inn. Hun sier at hun også har en gave til Aurora, men den såkalte gaven har en ond hensikt. Malefika ønsker nemlig at før solnedgang på prinsessens 16 årsdag skal hun stikke seg på en spinnrokk og dø. Dette fører til at Kvitrebekk gir en magisk gave som skal gjøre at Prinsesse Aurora ikke dør, men bare sovner når hun stikker seg på spinnrokken. Det er en trolldom knyttet til dette, for Aurora kan kun våkne igjen hvis hun blir kysset av den hun elsker. Frem til Aurora fyller 16 år må hun beskyttes mot Malefika og Flora, Fauna og Kvitrebekk har en plan. Mens prinsessen fortsatt er ganske liten, tar de henne med til en hytte dypt inne i skogen hvor de skal bo alle fire til prinsesse Aurora fyller 16 år. Feene fant på dette fordi den første planen ikke nyttet og den planen gikk ut på å trylle prinsessen om til en rose så hun ikke kunne stikke seg i fingeren, derav navnet Tornerose.

Jeg syns personlig at filmen er både morsom, spennende og skummel. Det er rart, men jeg tror at man blir mere følsom eller oppmerksom på handlingen i forskjellige filmer når man blir voksen. Et eksempel er at jeg syns Malefika virket mere skummel nå enn da jeg så filmen som barn. Det har nok med måten jeg følger med på filmen å gjøre.

Trailer: Tornerose

Skrevet av Erling Due Bergseth


Movie

Detaljer

 • Sjanger

 • Regissør

 • Varighet

  1 time og 15 minutter
 • Land

  USA
 • Premieredato

  desember 26, 1959
 • Aldersgrense

  7 år

Skuespillere


Du liker kanskje også

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt