Munnbindsalget har skutt i været

Onsdag varslet administrerende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad om at det om få dager vil komme nye råd om bruk av munnbind. I etterkant har salget av smitteverntiltaket skutt i været hos nettapoteket Farmasiet, der det like etter at Nakstad hadde gått av podiet, ble solgt 10 000 munnbind.

Mellom kl. 21 og 22 samme kveld ble det solgt 20 000 munnbind, og to dager tidligere, dvs. mandag, ble det solgt 25 000. – Det er ganske høye tall. Vi solgte mer i går enn vi gjorde i hele juli, og det var allerede langt høyere enn vanlig, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, til E24, før han fortsetter: – Vi ser at antallet søk etter munnbind er flere nå enn det var midt under coronapandemien i mars.

På en pressekonferanse som ble avholdt fredag, varslet avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, Line Vold, at det kan bli aktuelt å anbefale munnbind i Norge. – Munnbind kan ved en eventuell oppblomstring bli aktuelt å anbefale i Norge, for eksempel i situasjoner der det er vanskelig å holde avstand, sa Vold ifølge NTB. Også apotekkjedene Boots og Apotek 1 har merket en høy pågang av folk som vil kjøpe munnbind.

Furuseth frem Oslo-området som området hvor den største delen av munnbind-salget har skjedd. – Godt over en tredjedel av salget kommer fra Oslo kommune, sier han, og opplyser at sammen med kommunene Asker, Bærum og Lørenskog står Oslo-området for halvparten av munnbind salget. – Jeg synes det er veldig naturlig. Hvis man tar en normal dag i Oslo er det mange flere smittesituasjoner man er gjennom, man møter flere folk og tar buss og T-bane, sier Furuseth. I Moss, hvor det i den siste tiden har vært et lokalt smitteutbrudd, ligger man på høyde med resten av landet, og i Tromsø har man heller ikke hatt noen høyere etterspørsel, selv om det på onsdag skjedde et smitteutbrudd på Hurtigruten.

Les hele saken: https://e24.no/naeringsliv/i/zGd2L4/nettapotek-solgte-fem-munnbind-i-sekundet

Kilde: e24.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt