Ny dokumentarserie om de norske frontkjemperne

Den nye dokumentarserien «Frontkjempere», som skal sendes på NRK 1 etter påsken, ser nærmere på nordmennene som, iført nazistenes uniform, kjempet på den tyske diktatoren Adolf Hitlers side under 2. verdenskrig.

Frontkjempernes historier og opplevelser blir fortalt gjennom intervjuer og dramatiserte hendelser, og deres historier spenner fra kamper inne i de finske skogene, rundt oljefeltene i Kaukasus og fra skyttergravene i Leningrad (i dag St. Petersburg). De forsøkte også å innta den russiske hovedstaden Moskva, og i tillegg deltok de i ulike tyske felttog.

Serieskaperne har hatt formål med å rette søkelyset mot en del av den norske krigshistorien som ikke er så kjent for både de som opplevde 2. verdenskrig, og de som lever i dag. Serien er tatt opp i både Litauen og Norge, og første episode av «Frontkjempere» blir sendt tirsdag 6. – april, og deretter går serien hver mandag frem til 26. april. Det kan nevnes at seriens regissør og produsent, Alexander Kristiansen, har brukt mer enn 10 år på å lage serien.

Les hele saken: Frontkjempere – Programomtaler (nrk.no)

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt