Ny NRK-serie om behandling utenlands

Mandag kveld, nærmere bestemt kl. 21.20, starter den nye NRK-serien «Håpets marked», som handler om nordmenn som reiser utenlands for å få behandling og kjøpe helsetjenester som Norge sier nei til. Første episode er allerede nå tilgjengelig i NRKs nett-TV, og serien, som er på fire episoder, kommer til å bli sendt i de tre påfølgende mandagene på NRK 1.

– Jeg liker å tro at jeg lever i et land med verdens beste helsevesen, men mange av de jeg møter i denne serien er nok litt uenig med meg i det, sier programleder Lisa Tønne, som vanligvis er kjent som både skuespiller og komiker. I serien forteller hun at hun for noen år siden måtte reise til Tyskland for å få hjelp til å få fjernet en hjernesvulst, noe som resulterte i at Tønne ble lam i en del av ansiktet.

I første episode møter vi Heidi Alice og Stian. Begge har diagnosen Multippel sklerose (MS), som er en sykdom som angriper nervene i hjernen og ryggmargen. Resultatet er at man gravis mister funksjonsevnen, og med det kan man ende opp i rullestol – eller i verste fall – dø. I Norge har Heidi Alice og Stian fått tilbud om medisiner som bremser MS-utviklingen, men i utlandet finnes det imidlertid et tilbud som mange mener kan stoppe MS-sykdommen for godt. Dermed bærer det av gårde til hhv. Russland og Mexico, som er de to landene hvor behandlingen skal foregå.

Les hele saken: https://www.nrk.no/presse/programomtaler/premiere_-hapets-marked-1.15200268

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt