Opp med ankeret, kast loss – og god sommer!

Fra tirsdag 6. juli til søndag 15. august skal NRK-programmet Sommeråpent og skoleskipet Statsraad Lehmkuhl seile fra Havøysund i nord til Arendal i sør, med en avstikker til Lerwick på Shetland.

– Vi planlegger å få med oss en god miks av folk fra hele landet, unge og gamle, sier prosjektleder Thomas Hellum til NRK. Nytt av året er at du – ja du – kan få være med på seilasen ved å tjenestegjøre på Statsraaden. Dersom du blir plukket ut til å være med vil du få opplæring av skipets mannskap, og oppgavene som følger med vil være å holde utkikk, sette seil og – hvis du ikke har høydeskrekk – klatre i riggen. På grunn av opplæringen behøver du ikke å ha noen erfaring fra før, men du bør til gjengjeld ha interesse for sjømannskap og seiling. Dersom du har disse interessene på plass, er det bare å mønstre om bord.

Men er det ikke noe vi har glemt? Å jo da, koronaen! Ettersom man ikke vet hvordan årets sommer vil bli, legger ikke NRK opp til kveldssendinger med folk på kaia, men oppfordrer folk til å vinke til Statsraaden fra land og øyer.

– Vi blir glade om folk kan vinke til oss fra der de er. Fra nes, holmer og fra egne båter. Vi tror ikke at det å samle mange mennesker på en kai er det NRK skal gjøre sommeren 2021. Vi planlegger et seilas som lar seg gjennomføre med smittevern-tiltak og gjeldene retningslinjer. Så får det bli en bonus om Norge er smittefritt i juli, sier Hellum.

Les hele saken og se stoppestedene:

«Sommerskuta» NRK

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt