Oppsummering av Super Bowl

Amerikansk fotball og «vanlig» fotball har til felles at det er 11 spillere på hvert lag, men der stopper også likheten. For amerikansk fotball skiller seg en god del fra «vanlig» fotball ved at ballen ikke er rund, men oval, og at det er flere måter å få scoringer på (f.eks. gir en touchdown 6 poeng). Det er to såkalte konferanser i USA – en vestlig og en østlig – og de som vinner konferansene kommer til sluttspillet, som ender i den viktigste kampen av dem alle: Super Bowl.

Natt til mandag ble den 55. utgaven av Super Bowl arrangert i storbyen Tampa i Florida, der Tampa Bay Buccaneers vant 31 – 9 over Kansas City Chiefs. Den store snakkissen etter kampen var Tom Brady, som i en alder av 43 år tok «the Bucs» til toppen av seierspallen, et sted de ikke hadde vært på 18 år. Brady ble også historisk ved at han med denne seieren tar sin 7. Super-Bowl-tittel, de 6 første vant han med New England Patriots.

– Jeg vil ikke sammenligne denne tittelen med de andre, men jeg gir meg ikke nå. Jeg kommer tilbake, sa Brady etter at kampen var over. Videre sa han: Jeg er så stolt av alle gutta. Vi kom til kampen med selvtillit, og vi sto skulder ved skulder. Vi visste at det ville ende slik.

Noe som er like stort som selve kampen er pauseinnslaget, som foregår mellom de to omgangene, og i år var det artisten The Weekend som sto for pauseinnslaget. Før kampen fremførte poeten Amanda Gorman, som mange vil huske fra Joe Bidens presidentinnsettelse, et dikt til ære for de tre personene som deltok i myntkast-seremonien: Lærer Trimaine Davis, sykepleier Suzie Dorner og marineveteran James Martin. Og for første gang i Super Bowls historie var det en kvinnelig dommer – Sarah Thomas – som så til at det hele gikk riktig for seg.

Les hele saken: Brady løftet Buccaneers til historisk superbowlseier – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Kilde: nrk.no, en.wikipedia.org

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt