Parautøveren Vilde Nilsen gikk mandag inn til sin tredje strake verdenscupseier i finske Vuokatti

Fjorårets verdenscupvinner i paralangrenn Vilde Nilsen gjorde et fantastisk løp og tok seieren på 10 km klassisk stående for kvinner i finske Vuokatti. Verdenscupen i Finland er den eneneste parautøverne konkurrerer i internasjonalt denne sesongen.

Denne gangen var det 15 kilometer fristil stående på programmet, og Nilsen noterte vinnertiden 42.44,2 minutter. Ukrainske Julia Batenkova-Bauman og Ljudmila Ljasjenko fra Russland kom på de to neste pallplassene. På lagledermøtet hadde Nilsen fått beskjed å angripe distansen med stor fart og som om det var snakk om en 10 kilometer. – Det er fordi resten av utøverne går veldig fort på mellomdistansene. Jeg hadde i tankene at jeg skulle gå en rask 15 kilometer, og det følte jeg at jeg klarte hele veien. Jeg var litt sliten på slutten, men klarte å mobilisere de kreftene jeg hadde og gikk et bra og kontrollert renn, sa Nilsen.

– Jeg var ekstremt nervøs før start. Jeg kjente at det var lenge siden vi hadde gått renn i verdenscup og var spent på om jeg hadde trent riktig. Første runde følte jeg at jeg lå litt bak russeren, da tenkte jeg at nå må jeg gire opp, utbryter en strålende fornøyd Vilde Nilsen etter målgang.

– Jeg gikk ganske tøft ut fra midten av første runden og hele veien ut, så jeg var ekstremt sliten på slutten der. Men jeg tror jeg utviklet et veldig bra renn. Jeg er veldig fornøyd med mitt første renn her i dag! Så vil jeg legge til at vi har fått ekstremt gode ski av smører Steinar Tormodsgard, vi er utrolig glade for at vi har han på plass i Vuokatti. Steinar gjør veldig mye jobb alene og all fortjeneste går til han her i dag, sier Vilde Nilsen.

Saken er fra langrenn.com:

– Klart jeg var ekstremt nervøs

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt