Snart klart for årets Gullruten-utdeling

Lørdag 8. mai er det klart for Gullruten 2020 fra Fornebu i Bærum, der de beste TV-programmene, programskaperne og skuespillerne skal kåres. Prisutdelingen, som skal sendes på TV2, blir ledet av Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth, som også ledet fjorårets utdeling.

– I år som i fjor skal en av de laveste i bransjen jobbe med en av de høyeste, sånn at det blir TV-messig vanskelig å fange oss i ruta. Men det blir litt mer glam, litt mer ballonger, litt mer glossy gulv og forhåpentligvis applausmaskin 8. mai, som gjør at denne kvelden blir en gulldryppende prisutdeling, sier Bonde Tusvik i en pressemelding. Til TV2 sier hun: – Det skal ikke bli like uprofesjonelt som i fjor. Vi var 30 personer inne i en trang konferansesal, også var det hetebølge ute. Det var en utrolig trøkt og stressa stemning.

Også Morten Hegseth ser frem til utdelingen: – Det er nesten komisk hvor viktig lineær-TV har blitt for både meg selv og andre dette året, og det å få være med å dele ut Gullruten i et år hvor tradisjonell TV har fått en oppblomstring er fryktelig stas, sier han.

Det skal deles ut priser i 19 kategorier, og blant årets nominerte* programmer finner vi sesong 2 av «Rådebank» (Beste dramaserie, beste skuespiller, beste birolle), NRK-programmet «Kåss til kvelds» (Beste underholdningsprogram, Beste programleder, Underholdning), «Mesternes Mester» (Beste konkurransedrevne reality) og Hong Kong-dokumentaren «Do Not Split» (TV-dokumentar). «Førstegangstjenesten» med Herman Flesvig har også klart å komme med, som en av de nominerte i kategorien Beste humorprogram

*Kategori i parentes

I tillegg til de nevnte kategoriene skal det også deles ut priser i følgende kategorier:

 1. Beste livsstilsprogram
 2. Beste barne- eller ungdomsprogram
 3. Beste dokusåpe
 4. Beste programleder – nyhet, sport eller aktualitet
 5. Beste dokumentarserie
 6. Beste reality
 7. Årets deltaker
 8. Beste sports- eller eventprogram
 9. Beste nyhets- eller aktualitetsprogram
 10. Årets nyskapning
 11. Årets TV-øyeblikk

Les hele saken: Disse er nominert til Gullruten: – Oppleves som helt sannsynlig (tv2.no)

Kilde: tv2.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt