Stolpejakten – et tilbud til turglade nordmenn

I Oslo, Trøndelag, Nordland og Vestland – har det blitt satt opp – og skal settes opp – en rekke stolper. Finner du en, kan du registrere den ved hjelp av appen «Stolpejakten», og dermed er jakten i gang!

– Det er veldig fint å se at dette tilbudet har kommet opp. Jeg vil rette en stor takk til ildsjelene i Stolpejakten. Det de gjør betyr mye for byen vår. Spesielt nå rett før påske, hvor vi vet at behovet for aktiviteter kommer til å være stort, sier Omar Samy Gamal, som er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo. I Middelalderparken har det blitt satt opp 18 stolper, som aktivert fra og med lørdag 27. mars. Gamal håper at folk – gammel som ung – utforsker Gamlebyen og drar på stolpejakt. – Ta turen ut i ferien, hold avstand og hold ut, sier Gamal videre.

Stolpejakten er gratis å benytte seg av, og hver og en av stolpene har en vanskelighetsgrad: Svarte er vanskelig å nå, røde stolper er ikke så veldig vanskelig, blå er enkel, og de grønne kan man nå frem til med rullestol. For å unngå miljøskader er stolpene laget på den måten at man – når jakten er over – enkelt kan fjerne dem uten at de setter spor etter seg i naturen. Som tidligere nevnt kan du registrere stolpen i appen, og når du registrerer den får du info og historie om stedet som stolpen er plassert på. – Nå som det meste er stengt må vi ta uteområdene i byen i bruk. Vi håper at dette kan være en morsom aktivitet for hele familien – hvor man samtidig blir kjent med et historisk område i byen sin, sier Kim Hedemann Brenn, som er seksjonsleder i Kulturetaten i Oslo.

Les hele saken: Aktiviteter, Middelalderparken | Nå kan du jakte på stolper i Middelalderparken (ao.no)

For mer informasjon om Stolpejakten, besøk: Stolpejakten – roros

Kilde: ao.no (Avisa Oslo), stolpejakten.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt