Superman-tegneserie solgt for supersum

Siden 1938 har Superman reddet verden, først som tegneseriehelt, og deretter i filmer og dataspill. Nå har bladet der han dukker opp for første gang blitt solgt for hele 27 millioner kr.

Bladet det er snakk om er den aller første utgaven av Action Comics-serien, og ble utgitt i juni 1938. På den tiden kostet det 10 cent, eller litt under 1 krone med dagens kurs. I heftet møter vi Clark Kent alias Superman for første gang, og vi får se (og lese) om hvordan han kom til jorden. Den som nå har solgt heftet kjøpte det i 2018 for litt over 2 millioner dollar, og heftet ble solgt via det digitale auksjonshuset ComicConnect.com for 3,25 millioner dollar. Det er uklart hvem som kjøpte det første «Action Comics»-bladet men summen som heftet ble kjøpt for skal være det høyeste en tegneserie har blitt kjøpt for, skriver nyhetsbyrået AP.

Vincent Zurzolo, som er en av sjefene i auksjonshuset, mener at den første Action Comics-utgaven markerte startskuddet for superheltsjangeren. – Det er ingen annen tegneserie man ville verdsatt høyere enn den første utgaven av Action Comics, sier Zurzulo. Han forteller også at heftet i sin tid ble trykket i hundre tusen eksemplarer, og at det i dag er det rundt 100 eksemplar igjen av originalheftet.

Les hele saken: Superman-tegneserie solgt for over 27 millioner kroner – NRK Kultur og underholdning

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt