Victor Leksell fikk Nordens Språkpris for 2020

Da strømmetjenesten Spotify slapp den årlig oversikten over hva slags låter vi har hørt på i år, var svenske Victor Leksell (23) med «Svag» å finne på førsteplassen. Mandag ble han tildelt Nordens Språkpris, som har blitt delt ut siden 2010.

Nordens språkpris, som blir delt ut av Foreningen Norden Norge, går til personer eller institusjoner som jobber for å bidra til økt språkforståelse på tvers av grensene, og i begrunnelsen for at Leksell mottar prisen heter det: «Hans stemme har i år virkelig brutt gjennom stengte grenser og språklige barrierer. Gjennom musikk har han nådd ut til og engasjert lyttere og artister i hele Norden.»

– Jeg trodde aldri jeg skulle få sjansen til å nå så langt med musikken min. Å nå helt til Norge, på svensk, ah, det er helt utrolig! sier Leksell. I slutten av mai fremførte han og Astrid S en duett av sangen på den gamle Svinesundbrua, og det var også der at årets språkpris ble delt ut – på grensen mellom Sverige og Norge. Prisen ble delt ut av den folkekjære artisten Elisabeth «Bettan» Andreassen, og dét var noe Leksell plukket opp: – Så gøy at vi kommer fra samme område på Hisingen og at jeg får møte henne i dag. Hun er jo en legende! (For ordens skyld: Øya Hisingen omfatter den nordre delen av Göteborg, og strekker seg til Godderöd i øyas nordøstlige ende.)

Les hele saken: Victor Leksell tildelt Nordens Språkpris: – Betyr så mye – VG

Kilde: vg.no, wikipedia.no, Google Earth

Publisert av: Anders Teslo.

BESØK OSS

Empo AS
Teglvegen 27
1400 Ski
KART

KONTAKT

post@empo.no
+47 948 47 252

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 08 – 15:30
Fredag 08-15:00
Lørdag/Søndag stengt